BiH

KCUS: Ne dolazite na pretrage ako nije hitno i ako niste životno ugroženi

– Strogim preventivnim mjerama spriječit ćemo širenje coronavirusa – navode iz KCUS-a

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, KCUS - NAP.ba

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) uputio je apel svim građanima koji nisu hitni slučajevi ili životno ugroženi da ne dolaze na dijagnostičko-radiološke i laboratorijske pretrage.

U saopćenju se navodi da KCUS trenutno prima na dijagnostičke pretrage (biohemijske, mikrobiološke, hematološke) i radiološku dijagnostiku isključivo vitalno ugrožene onkološke i pedijatrijske pacijente, za usluge sekundarnog B i tercijarnog nivoa, prenosi “Fokus“.

Redovne terapijske usluge pružaju se onkološkim i dijaliznim pacijentima, te trudnicama sa komplikacijama trudnoće i dijagnosticiranom trombofilijom.

Hitni operativni program odvija se po ustaljenom protokolu.

Lijekovi za određene grupe pacijenata izdaju se na recepciji KCUS-a, uz prethodni dogovor sa odgovornim ljekarima.

– Strogim preventivnim mjerama spriječit ćemo širenje coronavirusa – navode iz KCUS-a.

Apeluju na građane da budu maksimalno savjesni i odgovorni u cilju zaštite zdravlja, te se striktno pridržavaju uputa Kriznog štaba Kantona Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh