BiH

Iz inozemstva se vratilo skoro 1.200 osoba, uglavnom iz Italije!

Od 16.marta naložena im je samoizolacija, a do tada su se slobodno kretali, što je izazvalo buru negodovanja

U Zavidovićima trenutno nema registriranih zaraženih koronavirusom, a skoro 200 osoba je u samoizolaciji. Do sada je testirana jedna starija osoba, koja je bila negativna. Kad je u pitanju epidemiološka situacija, ona je, zbog velikog broja građana koji su se vratili iz inozemstva, nestabilna, ali nema mjesta panici, kažu nadležni u epidemiološkoj službi.

Veliki broj
Zavidovići su u fokusu zbog velikog broja građana pristiglih iz inozemstva, uglavnom iz Italije. Prema nekim procjenama, od 8.marta se na područje Zavidovića vratilo skoro 1.200 osoba.

Od 16. marta naložena im je samoizolacija, a do tada su se slobodno kretali, što je izazvalo buru negodovanja među stanovništvom.

Skoro 200 ljudi je u samoizolaciji i ljekari Doma zdravlja na raspolaganju su im putem telefona. Ostali pacijenti koji trebaju preglede u Domu zdravlja, moraju prije dolaska telefonski kontaktirati svog ljekara.

Na posljednjoj vanrednoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite, predsjedavajući Općinskog vijeća Redžo Seferović obratio se načelniku općine Hašimu Mujanoviću izrazivši zabrinutost za 850 građana romske populacije koji živi u Zavidovićima,prenosi Avaz.

Tražio pomoć
Tražio je konkretnu pomoć u hrani.

– Njihova egistencija zavisi isključivo od prodaje željeza i rabljene robe, a sada to ne mogu da rade – kaže Seferović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh