BiH

Virus korona na Palama zarazio mlađi bračni par

U opštini Pale testiranjem su potvrđena prva dva slučaja zaraze korona virusom i riječ je o mlađem bračnom paru, a najvjerovatnija pretpostavka je da infekcija potiče iz bliskog kontakta jednog od supružnika sa osobom u Banjaluci, kod koje je u međuvremenu pozitivnim nalazom utvrđeno prisustvo Covid-19, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

Virus korona u RS - SrpskaInfo.com

U saopštenju se navodi da nadležne službe Doma zdravlja Pale u komunikaciji sa ovim licima utvrđuju listu kontakata i sada se provode sve propisane procedure zdravstvenog nadzora, uključujući i testiranja osoba koje su bile u najbližem kontaktu, te svih ostalih sa liste kontakata kod kojih bi se eventualno pojavili simptomi koji upućuju na respiratornu infekciju ili manifestuju kliničku sliku koja bi podrazumijevala takvu proceduru.

Dom zdravlja Pale u stalnoj je komunikaciji i sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske i preduzimaju se sve potrebne mjere u smislu zdravstvenog nadzora u konkretnom slučaju na području ove opštine uopšte, prenosi “Srna”.

Inače, na području opštine Pale pod zdravstvenim nadzorom su 93 osobe i to je za sedam osoba više nego juče, a treba istaći da u ovaj podatak ulazi i broj od jedanaest vozača iz međunarodnog transporta, čiji nadzor je drugačiji od onog koji redovno i svakodnevno provodi Komunalna policija.

Ovakva statistika proističe iz činjenice da je za trinaest lica jutros istekla mjera četrnaestodnevnog zdravstvenog nadzora, dok je, istovremeno, nadležna služba Doma zdravlja Pale evidentirala dvadeset novoprijavljenih osoba kojima je propisana mjera samoizolacije.

Sve osobe kojima je određena samoizolacija su u propisanoj dnevnoj komunikaciji sa porodičnim ljekarima i koordinatorom u paljanskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi i trenutno nemaju bilo kakve simptome koji bi ukazivali na eventualnu infekciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh