BiH

Otkriveni novi slučajevi zaraze koronavirusom na UKC Tuzla: Još 12 zaraženih, zatvara se i ORL klinika

Prisustvo koronavirusa otkriveno i u Klinici za dječije bolesti UKC-a

avaz

Povećan je broj uposlenika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla koji su pozitivni na koronavirus. U toku noći, pored jednog slučaja, registrirano je još pet novih zaraza uposlenika Klinike za bolesti uha, grla i nosa (ORL).

– Imali smo tokom noći 171 testiranu osobu i imamo 12 novih slučajeva. Ukupno je na području TK do sada otkriveno 68 slučajeva zaraze koronavirusom – kaže Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK.

Razmatra se mogućnost da se pacijentima koji imaju potrebe za ljekarskom pomoći na ORL klinici, to osigura u Plavoj poliklinici, a da ORL klinika, nakon dezinfekcije, bude privremeno zatvorena.Ranije je zatvorena Klinike za kožne bolesti, a COVID-19 otkriven je i u Klinici za dječije bolesti.

– Ukupno smo do sada testirali 840 osoba, a u kućnoj izolaciji se nalazi 2.689 osoba. U izolatoriju UKC-a Tuzla smješteno je 17 zaraženih, u “Medical Institute Bayer” (MIB) 5, u kućnoj izolaciji su 43 osobe, jedna je u Brčko distriktu i u drugom kantonu, dok je jedna osoba preminula – kaže ministrica Čolić.

Klaster MIB ima 39 zaraženih osoba, Srednja Špionica 15, UKC Tuzla – ORL klinika 6, Sapna 4, Lukavac, Banovići, Gračanica i Tuzla po 1,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh