BiH

Radončić i Stanišić sa pilotima u Mostaru

– Bilateralni odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine trebaju biti primjer svima, ne samo u regionu, već i šire, izjavio je Stanišić.

Radončić i Stanišić sa pilotima u Mostaru - PR / Haber.ba

Nakon uspješno obavljene misije gašenja požara na području Konjica i Prozora, pilote koji su upravljali letjelicama koje je jutros ustupila Crna Gora na aerodromu u Mostaru posjetili su ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić.

Radončić je konstatovao da je Vlada Crne Gore imala razumijevanja za naše probleme, te da je svojim resursima učestvovala u gašenju požara koji naši vatrogasci s opremom kojom raspolažu nisu mogli sanirati. Nakon što je ušla u NATO, Crna Gora se sa novim privilegijama ponaša kao lider u dobrim stvarima u regionu, ističe on.

Na tome smo im zahvalni. Podsjetit ću da su organizovali vanrednu sjednicu Vlade kako bi letovi uspjeli. Želimo nastaviti uspješnu saradnju, rekao je Radončić.

Stanišić je pohvalio pilote koji su, kako reče, zadatak obavili kranje profesionalno i odgovorno, bez obzira na teške uslove koji vladaju. Kaže da je cilj postignut, te da je još jednom potvrđeno da je Crna Gora dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine, kao i svih država u regionu.

Bilateralni odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine trebaju biti primjer svima, ne samo u regionu, već i šire, izjavio je Stanišić.

Radončić je konstatovao i kako očekuje da ćemo bez obzira na krizu koju će donijeti koronavirus, novu godinu dočekati sa našim letjelicama.

Nadam da će to nakon ove pandemije biti jedan od prioriteta. Trudio sam se i u prvom ministarskom mandatu da u tome uspijemo, dodao je, uz apel institucijama da pronađu i adekvatno kazne osobe koje podmeću požare.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh