BiH

Zaražena radnica u staračkom domu u Stocu

Sedam uzoraka – tri u Čapljini, dva u Čitluku, te po jedan u Mostaru i Stocu zabilježena su u posljednja 24 sata na području HNK. U

Hnk, krizni štab- Fokus

U COVID 19 bolnici liječi se 25 pacijenata, od toga devet u respiracijskom centru, a 16 u izolacionom bloku 2. Na mehaničkoj ventilaciji je osam, a na terapiji kisikom 13 pacijenata. Stanje u SKB Mostar je, prema riječima doktora Siniše Skočibušića, zadovoljavajuće, a provode se i mjere zdravstvene zaštite i liječenja drugih bolesnika.

Kada je riječ o slučaj u Stocu, istaknuto je da se radi o radnici staračkog doma, rođenoj 1993. godine, te da su urađene sve epidemiološke mjere u svrhu zaštite štićenika i uposlenika doma. Prema CIPS-u, osoba ima prebivalište u Trebinju, povremeno živi u Berkovićima, a radi u Stocu.

Osvrćući se na predstojeće ekonomske mjere, rečeno je da će se čekati viši nivoi vlasti, te da Vlada HNK ima ograničena sredstva. Poručeno je i da na ovome treba raditi sa drugim nivoima vlasti, te da sve mjere moraju biti koordinirane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh