BiH

Izolatorij u Mostaru u funkciji, pacijenti zadovoljni uslovima smještaja

Objekt Policijske akademije – kamp Rodoč s kapacitetom od 100 kreveta uz pomoć Doma zdravlja Mostar i drugih gradskih službi opremljen je i preorijentiran u takozvani izolatorij.

Izolatorij - Ilustracija / Vijesti.ba

Pacijenti koji se nalaze u izolatoriju zadovoljni su smještajem i uslovima koji su osigurani u kratkom vremenskom razdoblju, a koji se kontinuirano poboljšavaju, saopšteno je iz Stožera civilne zaštite Grada Mostar.

Cjelokupan proces i aktivnosti na uspostavi izolatorija za Grad Mostar urađeni su pod stručnim nadzorom Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Mostar.

U saopštenju se napominje kako je bitna razlika između karantene i izolatorija u tome što se u karantenu smještaju zdrave osobe (koje su bez simptoma i koje još nisu testirane), a koje dolaze iz inozemstva, dok u izolatoriju borave osobe oboljele od covida-19 sa srednje teškim i lakim simptomima, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh