BiH

U znak podrške Vijećnica u bojama španske zastave: Šaljemo snažnu poruku saosjećanja i solidarnosti s narodom i Vladom prijateljske Španije

Koja vodi tešku bitku s najvećom pošašću današnjice, rekao je gradonačelnik Skaka

U ovim vanrednim okolnostima, kada je cijeli svijet suočen s pandemijom koronavirusa, Vijećnica ima simboličnu, ali važnu ulogu. Osvijetljena je i u bojama španske zastave, u znak podrške toj državi koja je postala najveće žarište COVID-19 u Evropi, saopštili su u subotu uvečer iz Grada Sarajeva, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Šaljemo snažnu poruku saosjećanja i solidarnosti s narodom i Vladom prijateljske Španije koja vodi tešku bitku s najvećom pošašću današnjice“, kazao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Španija i Bosna i Hercegovina, ističe Skaka, imaju posebnu vezu.

Tradicionalno prijateljstvo i naklonost potvrđeno je i uspostavom partnerskih i pobratimskih odnosa Sarajeva sa španskim gradovima Madridom i Barcelonom.

Iz Gradske uprave ističu da Sarajevo ne zaboravlja humane misije i blisko partnerstvo Španije, koja je u najtežim trenucima bila uz nas, ali ne samo za vrijeme opsade našeg grada, već nam je ostala vjeran prijatelj do danas.

“Vjerujem da ćemo snagom duha, uz već dokazano zajedništvo i sve moguće kapacitete kojima raspolažemo, uspjeti pronaći snagu da pobijedimo, te da prijateljstvo među našim gradovima postane snažnije nego ikad prije“, poručio je Skaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh