BiH

Konaković kritkovao Novalića u Domu naroda: Ušao je bez maske a kašljuca

Na početku sjednice delegatima se obratio Fadil Novalić, premijer FBiH, ponovivši da rebalans budžeta iznosi 5,5 milijardi KM, što je za 11,2 posto više u odnosu na budžet. Rekao je da će se usvajanjem rebalansa osloboditi 830 miliona KM za sanaciju privrede od korona virusa. Kazao je kako nije tačno da Vlada FBiH kasni u ovim uvjetima i da je prva sačinila rebalans budžeta u regionu.

Nakon otvaranje rasprave opozicija je krenula oštro, a za riječ se javio delegat Elmedin Konaković koji je Novalića iskritikovao jer jedini u sali nije imao zaštitnu masku.

“Imao sam nekoliko pitanja za premijera nakon njegovog posloženog izlaganja, ali evo utekao je. Bez maske je ušao, a kašljuca. Za ovaj budžet neću glasati ni u ludilu, a pogotovo za bolesni korona zakon”, poručio je Konaković.

Delegat Damir Marjanović ukazao je da su tekuće rezerve Vlade FBiH rebalansom uduplane, te da su ukinute ionake male stavke za obrazovanje, dok je Aner Žuljević rekao da se za rebalans može reći: “Car je go“”.

“Kad Italija kihne, BiH dobije upalu pluća. Rebalans budžeta je sklepan, malokrvnan”, poručio je Žuljević.

Njegov kolega Ivo Tadić kazao je da niži nivoi vlasti nose najviši teret krize i da je dobro što se našlo 200 miliona za kantone, kao i određena sredstva za općine, prenosi slobodna-bosna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh