BiH

Hoćete u Neum? Morate platiti 5 ili 10 KM za dezinfekciju vozila

Građane BiH koji su danas krenuli u Neum iznenadila je “potvrda o izvršenoj dezinfekciji prijevoznog sredstva” koju su na ulazu u Neum morali platiti 10 KM. Od početak pandemije, dezinfekcija točkova je bila obavezna, no do danas se nije naplaćivala.

Neum - Bljesak.info

Načelnik Neuma Živko Matuško potvrdio je za “N1” da je odluku donio Štab civilne zaštite, a da potvrdu naplaćuje Veterinarska stanica, te da će ti novci biti utrošeni na sredstva za dezinfekciju, gorivo, ljude koji provode ovu mjeru.

“Dezinfekcija točkova na ulazu u Neum plaća se pet, odnosno 10 KM, zavisno da li je riječ o osobnom automobilu ili transportnom vozilu. Štab civilne zaštite donio je ovu odluku. Ukoliko ostane novca, štab civilne zaštite odlučiće gdje to ide”.

Matuško smatra kako je odluka zakonita i da će sva sredstva koja budu prikupljena, biti transparetno raspoređena i prikazana.

Ovo nije prva kontravezna mjera koju je donio Štab civilne zaštire Neum. Podsjetimo da je donedavno na snazi bila i naredba po kojoj bez negativnog testa na koranavirus niste mogli ući u općinu Neum. Van snage je stavljena u ponedjeljak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh