BiH

Zašto pozivam građane da (više) ne nose maske?! O čemu se radi… O punjenju budžeta? Za koga, za malinare?!

Poznajem ljude koji su u prvim danima mjera izašli ispred kuće da bace smeće i kažnjeni su sa po 500 KM. Tu kaznu u galopirajućoj ekonomskoj krizi neće moći podnijeti niti jedan dom

Damir Nikšić s maskom - Depo.ba

Revoltiran odlukom da kazne za nenošenje maski (i rukavica) i dalje iznose 500 KM, bez obzira na tešku ekonomsku krizu u kojoj se već guše brojni bh. građani, nezavisni poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić objavio je komentar na svom Facebook profilu u kome je, između ostalog, pozvao građane da se usprotive ovim naredbama upravo zbog novčanih sankcija, za koje smatra da su neprimjerene trenutnoj ekonomskoj situaciji u državi, navodi “Depo“.

Tim povodom je napisao:

“500 KM za nenošenje maske, pogotovo u danima kada niste imali gdje da ih kupite jer ih nadležni i odgovorni nisu na vrijeme naručili; u danima kada mase ostaju bez posla…

50 KM bi bilo razumno, ali tek nakon opomene i preporuke gdje otići i kupiti maske. Idealno bi bilo da vam ih sami policajci besplatno ponude, ako je već stanje prirodne nesreće, jer u suprotnom bi mogli pomisliti da država profitira na činjenici da građani moraju sebi kupovati zaštitnu opremu koju nemaju gdje kupiti i da im je zbog toga kretanje još više ograničeno.

Poznajem ljude koji su u prvim danima mjera izašli ispred kuće da bace smeće i kažnjeni su sa po 500 KM. Tu kaznu u galopirajućoj ekonomskoj krizi neće moći podnijeti niti jedan dom.

Predlažem da se sve kazne od 500 KM ponište i vode kao opomene, ili smanje na 50 KM zbog ekonomske krize i nezaposlenosti; u suprotnom pozivam građane na neposluh: neplaćanje ovih kazni i ignorisanje ovako sumanutih odluka.

Ako nam nastave tjerati inat, neka nas pohapse, neka napune zatvore i onda neka odgovaraju za eksploziju epidemije u njima i eventualne smrtne posljedice”, poručio je Nikšić.

500KM za nenošenje maske, pogotovo u danima kada niste imali gdje da ih kupite jer ih nadležni i odgovorni nisu na…

Gepostet von Damir Nikšić am Freitag, 1. Mai 2020


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh