BiH

Dodik: U mnogim zemljama ruski humanitarci su dobrodošli, osim u BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je “humanitarni boravak ruskih stručnjaka za borbu protiv epidemije virusa korona koji se, prije svega, odnosio na rad na dezinfekciji prostora specijalnom opremom sa uređajima i vozilima koje su donijeli, bio pravovremen i od velike pomoći za Relika iz YouTube | WebP -> JPG (npr. Index.hr slike) | Lista novih vijesti | Debuggerpubliku Srpsku”.

Milorad Dodik - YouTube

Član Predsjedništva je pojasnio da “ruski stručnjaci sa sobom donose savremenu opremu koju nemaju firme koje se bave dezinfekcijom u BiH, a ni jedinice ABHO Oružanih snaga BiH, i njihov angažman bio bi od velike pomoći Mostaru”.

“Poznato je da je Ruska Federacija bila spremna poslati svoje stručnjake i u Sarajevo, kao i u druge dijelove Federacije da su im nadležni uputili apel za pomoć. Žestok otpor dolasku ruske humanitarne ekipe u BiH govori da je riječ o gestu tipičnog zatvorenog društva bar za Ruse”, naglasio je Dodik, prenosi “N1“.

On je kazao “da je veoma zanimljivo da su ruski stručnjaci bili potrebni mnogim zemljama pogođenim epidemijom virusa korona, koje su mnogo bogatije i opremljenije od BiH, i da je njihov dolazak naišao samo na dobrodošlicu”.

“Među njima se posebno ističe Italija gdje su ruski stručnjaci dočekani sa oduševljenjem. U mnogim zemljama ruski humanitarci su dobrodošli, osim u BiH gdje nisu poželjni”, zaključio je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh