BiH

Testirano 29 uzoraka na virus, jedan je bio pozitivan

Još nije utvrđena epidemiološka povezanost

Koronavirus - PR / Haber.ba

Na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde potvrđen je još jedan slučaj infekcije koronavirusom. Direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK-a Medina Bičo kaže da je testirano 29 uzoraka na virus, a jedan je bio pozitivan.

– Radi se o muškoj osobi koja je od jučer smještena u trijažni centar Kantonalne bolnice Goražde, zbog respiratornih tegoba. Urađeno je testiranje i ta osoba je pozitivna na koronavirus. U toku dana bit će premještena u vanbolnički izolatorij ove zdravstvene ustanove.

Ova osoba je u proteklih deset dana imala simptome, testirana je 26. aprila i tada je nalaz bio negativan, međutim zbog pogoršanja njenog zdravstvog stanja jučer je primljena u trijažni centar i ponovo je testirana – precizirala je Bičo.

Prema njenim riječima još nije utvrđena epidemiološka povezanost tako da nije poznato da li je u pitanju novi klaster.

– Ostvareno je dosta kontakata i mi danas aktivno radimo na tome. Najbitnije je prekinuti lanac transmisije odnosno daljnjeg širenja virusa. Mnogo osoba će biti stavljeno pod zdravstveni nadzor – istakla je Bičo,piše Avaz.

U BPK Goražde trenutno su dvije osobe inficirane koroavirusom, dok je 21 oporavljena od COVID-19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh