BiH

Glavni imam i paroh zajedno kosili travu u haremu džamije u Gacku

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sadet ef. Bilalić i gatački paroh Velimir Kovač zajedno su kosili travu u haremu džamije Mehmed-age Zvizdića u Gacku..

Glavni imam i paroh zajedno kosili travu u haremu džamije u Gacku - Preporod.info

Ovaj značajan, ljudski i komšijski gest gatačkog paroha Velimira Kovača i dva studenta Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči Marka Loza i Vlade Radovića, daje poruku opredjeljenja da se traže putevi mira i obnavlja višestoljetni suživot na ovim prostorima.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sadet ef. Bilalić i gatački paroh Velimir Kovač zajedno su kosili travu u haremu džamije Mehmed-age Zvizdića u Gacku, piše “Preporod“.

“Svoju privrženost kao i odanost Bogu potvrđujemo kroz rad i činjenje dobrih djela. Držimo do toga i vjerujemo da je to ustvari pravi ibadet i da je cilj svih ibadeta i pobožnosti opća plemenitost koja se ispoljava u radu za druge.

“Islam posvećuje posebnu pažnju suživotu komšijskim odnosima. “Nije musliman onaj čijeg se zla boji njegov komšija”, kaže se u jednoj predaji. Komšije su ljudi, neovisno od vjere ili nacije”, kazao je ef. Bilalić.

Prema njegovim riječima, ovaj značajan, ljudski i komšijski gest gatačkog paroha Velimira Kovača i dva studenta Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči Marka Loza i Vlade Radovića, daje poruku opredjeljenja da se traže putevi mira i obnavlja višestoljetni suživot na ovim prostorima.

“Među komšijama postoje trajne i doživotne veze. ‘Drvo se naslanja na drvo, a komšija na komšiju – kaže naš narod!'”, poručio je Bilalić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh