BiH

Sebija Izetbegović o smjeni Šabanovića: Jedva sam dočekala da to završim

Direktorica kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, profesorica Sebija Izetbegović, komentirala je za N1 aktuelnosti u vezi sa stanjem na Kliničkom centru, naročito nakon vijesti da je suspendiran šef Klinike za abdominalnu i opštu hirurgiju Jusuf Šabanović, nakon što se našao u centru skandala zbog proslave rođendana u društvu niza javnih ličnosti, koje su skupa s njim prekršile epidemiološke mjere.

depo

“Kolega Šabanović, istina, imao je proslavu. Napravljena je nepotrebna glupost. Bio je šef Odjela za opštu i abdominalnu hirurgiju. Više to nije. Nakon što je prekršio pravila koja su propisana za sve, bez obzira na titulu i status, obavješten je da ne dolazi na posao da ne bi ugrozio bolesnike i uposlenike. To je klasična procedura. Nisu imali nikakvu zaštitu, nisu poštovali fizičku udaljenost”, kazala je za “N1” dr. Sebija Izetbegović te je dodala kako je Šabanović dobio uputu da se javi epidemiologu.

“Morala sam ga suspendovati jer je njegova odgovornost ogromna. Šefovi nose odgovornost i moraju se u skladu s pozicijom ponašati. Nije to nikakav spektakl, nema potrebe da se pravi drama”, zaključila je direktorica najveće zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini, te je podsjetila kako je reagirala odmah ujutro nakon što je u javnost, te do nje dospjela vijest o spornom događaju.

“Reagirala bih iste noći da sam mogla, ali nisam mogla, tako da sam jedva dočekala da ujutru ustanem i da to završim, da se kolega obavijesti da ne dolazi na posao jer bi mogao ugroziti zdravlje drugih. A on je naprosto morao biti suspendovan, kažem, jer prekršio je pravila. Nadam se da će biti negativan na koronavirus. A služba mora funkcionirati – na njegovo će mjesto kao šef Klinike doći specijalista opšte hirurgije mr. sc. Sadat Pušina”, istakla je dr. sc. Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh