BiH

Dodik: “Ako bude poslova, biće i prihoda”

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je, nakon sjednice Izvršnog komiteta stranke, da je razgorano o rebalasnu budžeta Republike Srpske zbog smanjenih prihoda.

Milorad Dodik - SrpskaInfo.com

– Biće manji za 200 miliona KM. Ali u okviru tako smanjenog budžeta planiramo podrati privredu i lokalne zajednice. Za mart je Vlada RS oko 16 miliona KM isplatila svojim odlukama za radnike koji nisu radili. U ovom trenutku završavamo isplate za april u iznosu od 520 KM plus doprinosi. Predložili smo da za one koji počinju da rade, da Vlada preuzme da plati doprinose za maj. Poslodavcima ostaje da plate plate. SNSD podržava i da se pomogne medijima u RS, da se daju plate od 1.000 KM ili da se podrže njihove medijske kuće – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će Vlada RS iduće sedmice predložiti Narodnoj skupštini ukidanje vanrednog stanja u RS i vraćanje na vanrednu situaciju, piše “SrpskaInfo“.

– Očekujem da NS RS do 20. maja ukine vanredno stanje – rekao je Dodik.

Dodik smatra da je SNSD kroz vlast odgovorno pristupio rješavanju mnogih pitanja i nije krivicu prebacio na bilo koga.

– Medicinski sektor je odgovorio veoma efikasno, ni jedan poblem nismo imali sa stanovišta tog sektora. Stanje opreme i svega što je nabaljeno je veoma dobro, zalihe su višemilionske i broj respiratrora je iznad potrebe što se tiče bolesnika. Ni jedan od mediciskih radnika nije zaražen u korona bloku na UKC. Jedan broj ljudi koji radi na UKC se kretao, što je dovelo do određenih zaraza – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da RS ima nabaljvenih 150 respiratora, plus 38 koje treba da dobijemo od EU.

Dodik je rekao da RS ostaje likvidna, plate i penzije se redovno isplaćuju i poslao poruku javnosti da RS na tom planu neće imati nikakav problem.

– Štete će biti, ali će se linearno rasporediti za sve. Ključna pitanja su obezbijediti investicije i potrošnju. Ako bude poslova, biće i prihoda. U narednih 20 dana treba analizirati situaciju u karantinima na granici, s ciljem da se oni ukinu – rekao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh