BiH

Đerić nakon oporavka: Bio sam jedan od najtežih pacijenata

Od 4. marta do 9. maja u RS je testirano 17.172 lica. Korona virus je potvrđen kod 1.086. U Klinici UKC RS liječeno je 524 pacijenta, izliječeno 343 pacijenta. Uz sve napore da im se spasi život, preminulo je 59 pacijenata pozitivnih na korona virus, rečeno je jutros u obraćanju Štaba za vanredne situacije u RS. Na konferenciji su se obratili i pacijenti koji su se oporavili od korona virusa.

Zoran Đerić - Raport.ba

Direktor UKC RS Vlado Đajić je kazao da su pacijenti koji se danas obraćaju dokaz o ozbiljnosti bolesti.

“Puno toga se govorilo o pandemiji korona virusa i bili smo svjedoci sa iznošenjem broja zaraženih i umrlih. Ovi pacijenti su dokaz da bolest ne bira ni godine ni profesiju. Prije mjesec dana smo bili baš u viziti kada su ova gospoda bili pacijenti. Bili su uznemireni, bili su svjedoci kada je jedna porodica umrla od bolesti, a danas u kako vidim sretni i zadovoljni”, kazao je, prenosi “N1“.

Jedna od oporavljenih pacijenta je i generalni sekretar Predsjedništva BiH Zoran Đerić koji je svoje iskustvo podijelio danas u obraćanju.

“Sada sam tu, kao izliječen a bio sam jedan od najtežih pacijenata. Ovo je prilika da kažemo koliko se radi o teškom oboljenu, svi oni koji kažu da je ovo samo grip, ja mogu svjedočiti da je ovo teška bolest”.

“Prilika je ovo da upozorimo građane, da se maksimalno čuvaju i poštuju mjere koje su propisani. U ime sebe i svojih kolega koji su ležali ovdje želim da se zahvalim osoblju UKC RS, doktorima koji su uložili sve što imaju i osoblju koje je dan-noć bilo na usluzi i pomoglo nam da izađemo kao zdravi ljudi”.

“Kad sam ovdje primljen, odmah su mi urađeni nalazi. Drugi snimak je pokazao u kakvom su mi stanju pluća. Rekli su mi da sam bio jedan od najtežih pacijenata i mislilo smo da te priključimo na respiratore odmah. Bogu hvala nije bilo potrebe za respiratorom. Danas se osjećam čini mi se bolje nego ikad fizički”, kazao je u obraćanju medijima.

Kazao je da je njegov prijedlog bio da se organizuje konferencija za medije kako bi se javnosti pojasnile stvari o liječenju i tretmanu na UKC RS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh