BiH

Željko Komšić – Vijećnica simbol neke ljepše mladosti

Vijećnica je simbol neke ljepše mladosti i dana koji su bili bezbrižniji od ovih sada. Ona je simbol susreta kultura i tradicija na ovim prostorima, ratnog stradanja Sarajeva i BiH – kazao je za Agenciju Fena član Predsjedništva BiH Željko Komšić povodom otvorenja Vijećnice, prenosi Fena.

No image - Haber.ba


Željko Komšić (Foto: Arhiva)

Smatra da je bilo trenutaka kada je izgledalo da obnova Vijećnice nikada neće biti završena. Ističe da je sada presretan što je dan njenog otvorenja konačno došao.

– Sjećam se oko 2000. godine kada se ozbiljnije počeo tražiti novac za obnovu Vijećnice. Teško i sporo je to išlo, pa je čovjek počeo da gubi optimizam da će ikada biti obnovljena – dodao je.

Komšić smatra da unutrašnjost Vijećnica sada izgleda življe i veselije nego što to pamti.

Šarić: Simbol otpora i življenja

Vijećnica treba biti simbol zajedništva, ljubavi, mira i svega što je potrebno čovjeku da normalno živi – kazao je za Agenciju Fena ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić povodom otvorenja Vijećnice.

Smatra da je Vijećnica sigurno jedan od najljepših objekata i enterijera  u regiji nakon što je srušena i obnovljena.

– Obnovljen je jedan simbol otpora i simbol življenja u Sarajevu. Tokom manifestacije otvorenja, razmišljao sam da bih tu volio vidjeti bar jednu osobu koja je poslala zapaljivu raketu na Vijećnicu i da vidim kako bi se sada osjećao, a siguran sam 100 posto da nije znao šta pali – naglasio je Šarić.

(oslobodjenje.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh