BiH

Nakon poplava pojavilo se više desetina klizišta – Bratunac: Vanredno stanje u pet sela

Opštinski štab Civilne zaštite u Bratuncu ponovo je uveo vanrednu situaciju u selima Žlijebac, Ježeštica, Kravica, Konjević Polje i Polom, s ciljem osposobljavanja oštećenih puteva da bi mogla biti organizovana berba i otkup maline, odnosno njen prevoz do hladnjača.

No image - Haber.ba


Bratunac (Foto: Arhiva)

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je da je ova odluka donesena na zahtjev vijeća ovih mjesnih zajednica u kojima živi veliki broj uzgajivača maline, koje poplave nisu uništile.

On kaže da se u ovim selima, nakon poplava pojavilo više desetina klizišta, zbog kojih su putevi do tih mjesnih zajednica neprohodni za saobraćaj.

“To predstavlja poseban problem malinarima, jer za nekoliko dana treba da počne berba tog voća. Uzgajivači maline traže da se osposobe za saobraćaj oštećeni putevi, kako bi mogli predati ovogodišnji rod otkupljivačima”, rekao je Mlađenović.

On je dodao da će raspoloživa mehanizacija narednih dana biti angažovana na saniranju oštećenja na lokalnim putevima u ovim selima.

Odlukom Vlade Republike Srpske u Bratuncu je prije dva dana ukinuto vanredna situacija, koja je zbog poplava uvedena 15. maja.

Prema podacima Štaba civilne zaštite, na području Bratunca trenutno ima oko 130 klizišta, zbog kojih je neprohodna većina lokalnih puteva u ovim selima, kao i regionalni put Bratunac – Skelani, zbog kojeg je odsječena mjesna zajednica Žlijebac.

(srna)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh