BiH

Odobrena nabavka sjemena kukuruza iz robnih rezervi FBiH – U Visokom ponovna sjetva krompira, kukuruza, paprika i paradajza

Na vanrednoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Visoko donesena je odluka o nabavci sjemenskog krompira, dok je već odobrena nabavka sjemena kukuruza iz robnih rezervi Federacije BiH.

No image - Haber.ba


Krompir (Foto: Arhiva)

Najavljeno je da će početkom iduće sedmice u Visoko stići sto hiljada stabljika rasadne paprike i paradajza, kao pomoć prijateljske turske općine Kartal iz Istanbula.

Federalni štab civilne zaštite odobrio je iz robnih rezervi Federacije BiH 5.000 litara dizel goriva i 5.000 litara benzina za potrebe Općinskog štaba civilne zaštite Visoko.

Na sjednici Štaba civilne zaštite Visoko istaknuto je da je počelo čišćenje Muhašinovićkog potoka, u naselju Gornje Moštre, i prokopavanje u krugu kompanije “Asfaltgradnje”, kao i sanacija klizišta u naselju Vratnica.

Uskoro bi trebala početi sanacija mosta u Uvorićima, za koji je urađena projektna dokumentacija, a čija vrijednost investicije iznosi 16.600 KM.

U toku ove sedmice će se odlučiti o najpovoljnijem izvođaču radova, koji će početi narednog ponedjeljka.

(fena)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh