BiH

Marš mira 2014 – Preživjeli iz 1995. će uvesti kolonu u Potočare

Hamdija Fejzić, vođa Marša mira sa članovima pododboro za organizaciju "Marša mira 2014" danas je obišao najugrožrnije djelove trase kojom će se kretati kolona.

No image - Haber.ba


(Foto: Arhiva)

“Imali smo problema zbog klizišta, imali smo dva porušena mosta. Njih smo već završili i sanirali. Uglavnom, trasa je spremna”, kazao je Fejzić, koji navodi da će učesnici i ove godine noćiti u naselju Liplje kod Zvornika i mjestu Mravinjci kod Konjević-Polja. Dolazak kolone u Memorijalni centar Potočari je planiran 10. jula u 17 sati, gdje će učesnici Marša pomoći pri iznošenju tabuta žrtava genocida.

Uveo je jednu od novina u organizaciji, ove godine ćemo veću pažnju posvetiti onima koji su preživjeli marš smrti 1995. godine i koji sada učestvuju. Oni će biti posebno označeni i imat će iste majice. Mi ćemo pokušati da oni budu na čelu kolone i da oni prvi uđu u Memorijalni centar Potočari, kazao je Fejzić.

Fejzić je pozvao sve novinarske ekipe da se na vrijeme a najkasnije do ponedeljka 7. jula do 16.sati prijave za učešće na maršu pres-centru koji će ove godine biti zadućen za svu pomoć novinarima u toku marša.

Za tu priliku je aktiviran e-mail: marsmira2014@gmail.com ili na telefon 066/654-194 press centar.

(haber.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh