BiH

Izetbegović u Potočarima – Zločincima poručujem da se pokaju

"Sudovi moraju brže raditi. Još uvijek srećemo zločince, znamo za mnoge od njih, ko su i šta su. Pravog rješenja nema dok svi oni koji su u tome učestvovali ne prihvate da su napravili zlo, da su bili na strani koja je napravila zlo", pojasnio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović

No image - Haber.ba


Bakir Izetbegović (Foto: Anadolija)

Onima koji su počinili zločine poručujem da na kraju prihvate istinu, da se osvrnu na to vrijeme i da se pokaju, kazao je za Anadolu Agency (AA) predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nakon komemoracije i ukopa 175 žrtava srebreničkog genocida.

“Onima koji su prepustili ovaj narod, onima koji su imali obavezu da ga zaštite, da prihvate tu krivicu i da više nikada takve stvari ne urade, ne prepuste zločincima nevine ljude, a nama, Bošnjacima, Bosancima poruka je da nikada više ne smijemo biti slabi. Slabost privlači nasilnike”, poručio je Izetbegović i dodao:

“Moramo biti organizovani, moramo braniti mir, jačati državu, moramo imati jake Oružane snage BiH kako bismo jednom za svagda odvratili nasilnike od sebe”.

On je rekao da sudovi moraju brže raditi.

“Još uvijek srećemo zločince, znamo za mnoge od njih, ko su i šta su. Pravog rješenja nema dok svi oni koji su u tome učestvovali ne prihvate da su napravili zlo, da su bili na strani koja je napravila zlo”, pojasnio je Izetbegović.

(anadolija)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh