Crna hronika

Blagaj, Stolac i Gabela Polje i dalje pod vodom

”Stanje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) po pitanju padalina dosta se stabiliziralo, a očekivati je kako će se u idućem razdoblju još dodatno normalizirati”, izjavio je za Fenu glasnogovornik Operativnog stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović.

Blagaj - Novasloboda.ba

Kada je riječ o razini voda u koritima rijeka u HNŽ-u i u akumulacijama na Neretvi, u zajedničkim dogovorima dispečerskih centara Elektroprivrede HZ HB i Elektroprivrede BiH radi se na kontroliranom ispuštanju vode iz akumulacija.

”To je ispuštanje takve naravi da ono nizvodno neće ugroziti stanovništvo ni materijalna dobra. Riječ je o procesu koji se kontrolirano radi i koji je pod potpunim nadzorom”, pojasnio je Pavlović.

Dodao je kako prema informacijama s terena i dalje nema promjena vezanih za određene poteškoće tamo gdje se rijeka Buna izlila iz svoga korita.

”Nema većih materijalnih šteta prema informacijama s terena. Lokalni put Blagaj – Buna je i dalje u jednom dijelu pod vodom te je prometovanje tim putnim pravcem u prekidu”, kazao je Pavlović.

Kada je u pitanju općina Stolac, kazao je kako je zbog izlijevanja rijeke Bregave ispod Prenja poplavljeno oko 5 hektara obradivog zemljišta te kako se i dalje otežano prometuje lokalnim putom Prenj – Habatnica.

Također, u Stocu je otežan promet lokanim putom Rivine – Klokun gdje je stanovništvo upozoreno da voda iz vodovodne mreže iz općine Stolac nije za piće te se preporučuje da se ona prije uporabe prokuha.

Kada je u pitanju Čapljina, u protekla 24 sata Vatrogasna profesionalna postrojba radila je na ispumpavanju vode u Gabela polju, odnosno na putnom pravcu prema Graničnom prijelazu.

”Iz drugih općina Hercegovačko-neretvanske županije nema dojava o eventualnim problemima zbog obilnih padalina”, kazao je Pavlović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh