Crna hronika

Tuča u Kladnju – Dr. Čamdžić: Mene je napao dr. Leković, a ne ja njega

Nakon što je došlo do tuče između dva ljekara u Domu zdravlja Kladanj u utorak 13. maja, a što je objavljeno u medijima, javno je reagirao dr. Fahrudin Čamdžić navodeći da je on napadnut, a što je kazao i u izjavi za policiju.

Dom zdravlja u Kladnju - nap.ba

Dr. Čamdžić je uputio i javi demant na iznesene optužbe na njegov račun.

– Ovim putem izražavam prije svega veliko žaljenje što je jedna humana grana  i umjetnost koju predstavljamo mi doktori, kao jedni od najodgovornijih djelatnika u društvu koji treba da budu primjer i slijede postulate svog poziva jučer u Domu zdravlja Kladanj dovedena na najniže grane i što sam nažalost bio dio toga. Kao čovjek koji ima 55 godina svog vijeka i 30 godina radnog iskustva u struci, živim sa svojom porodicom u Kladnju i u ovom mjestu djelujem kao doktor koji ima svoje pacijente i one čije povjerenje i prijateljstvo uživam, osjećam odgovornost da sve te ljude i javnost informišem o tačnom slijedu događaja koji se u srijedu 13.05.’15. desio u Domu zdravlja Kladanj i zaštitim dostojanstvo i dignitet svoje porodice i prijatelja.

Kako tvrdi dr. Čamdžić informacije koje su se jučer proširile u medijima o tome da sam „ja neko ko je napao doktora Muamera Lekovića su laž.“

– Naime, kao što sam jučer i izjavio u policijskoj stanici i već  za neke medije, ja sam u utorak, u prijepodnevnim satima bio pozvan na svoj telefon od kolege dr. Izudina Selimbašića i on me je zamolio da ga u srijedu, tj. jučer zamijenim u službi dežurstva u Domu zdravlja Kladanj, jer mu je dijete bolesno. Ja sam pristao da izađem ususret kolegi Selimbašiću (što je praksa u ovakvim i sličnim situacijama) i tako sam u srijedu po završetku svojih primarnih obaveza na odjelu porodične medicine oko 14.30 sati sišao u prostorije Hitne službe, u ljekarsku sobu, te sam već oko 14.40 sati pregledao jedno dijete u HS DZ Kladanj, nakon čega sam otišao u ljekarsku sobu, kako bi nakratko predahnuo i pripremio se za dalji rad. U tim momentima u sobu je bez kucanja i ikakve najave ušao i za sobom zatvorio vrata doktor Muamer Leković. Prišao mi je, uhvatio me za odjeću u predjelu grudnog koša i obratio mi se povišenim tonom s pitanjem šta ja tu radim, naglasivši da je on taj koji je tu dežurni doktor i povukao me je rukama prema sebi. U tim momentima, kada me je uhvatio, s obzirom da sam sjedio na krevetu, pokušao sam ustati, a doktor Leković me u tom momentu udario u noge svojim nogama i izbio ih. Kada sam izgubio ravnotežu, uhvativši se za doktora Lekovića, obojica smo pali na radijator, a on je počeo da viče, zove upomoć doktore i policiju. U takvoj novonastaloj situaciji reagovao sam s čuđenjem i pitanjem njemu šta to i zašto radi, a on mi je tada zaprijetio riječima ”Sutra će doći moji ljudi da te ubiju”. Uspio sam se osloboditi doktora Lekovića, istrčao sam iz sobe i tada pozvao sestre koje su izvele doktora Lekovića iz sobe. Sve gore navedeno zabilježila je video kamera koja se nalazi u holu Hitne službe – navodi dr. Čamdžić.

Prema riječima dr. Čamdžića ovakvo neljudsko, neprofesionalno i nekolegijalno ponašanje kolege Lekovića dovodi u vezu s postojanjem političke pozadine, s obzirom na činjenicu da sam ja prije nekoliko mjeseci nezakonito smijenjen sa direktorske funkcije, a doktor Leković je zapravo član Upravnog odbora.

– Ovo nije prvi put da se na moju ličnost vrši neki oblik represije, jer i od ranije sam radio, uključujući i nezakonitu smjenu, pod pritiskom od strane kadrova naklonjenih doktoru Lekoviću, piše bh. novinska agencija Patria.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh