Crna hronika

Noćna mora na ekskurziji: Učenik iz Banje Luke slomio kičmu u skoku s mola!

Vanja Pejaković, učenik 3. razreda banjalučke Poljoprivredne škole, slomio je četvrti vratni pršljen tokom skoka s mola u vodu duboku tek pola metra, i to u ljetovalištu Lido di Jezolo u Italiji, gdje je još na liječenju.

Ilustracija - Novi.ba

U školi su nam rekli da je osamnaestogodišnjak iz Kotor Varoša, koji je planirao upisati Visoku školu unutrašnjih poslova, na aparatima, odnosno u komi, iz koje ga doktori povremeno bude, a nakon nezgode tokom prvog dana ekskurzije, održane od 27. maja do 2. juna. Od tog momenta putovanje kojem su se svi radovali za njega se pretvorilo u borbu za ozdravljenje, a za njegove drugove i profesore u noćnu moru.

Prema školskom izvještaju, veterinarski tehničar je u vodu, duboku 50 centimetara, skočio s mola visokog jedan metar.

“Na mjestu s kojeg je skočio nalazi se tabla na kojoj jasno stoji upozorenje o zabrani skakanja s mola u vodu”, navodi se u školskom izvještaju.

Kako dalje piše, tokom dolaska na plažu oko 20 đaka bilo je s tri profesora i su upozoreni da moraju biti u grupi, a udaljavanje prijaviti profesorima.

Međutim, njih nekoliko, uključujući i Pejakovića, samoinicijativno je otišlo i skočilo u vodu. On je teško povrijeđen.

“Nakon što je skočio i pošto su ga izvukli do obale, bio je svjestan svega.

Izvinio se što je to napravio i rekao: ‘Neće ovo dobro biti za mene, nisu ovo serije da se završi srećno'”, priča Edi Haneš, direktor Poljoprivredne škole.

Hanešu je šefica računovodstva javila da je učenik povrijeđen i on je odmah otišao na mjesto događaja, gdje je doktorica, koja je bila u pratnji đaka, Vanji mobilisala vrat i glavu peškirima, a zatim je stigla i Hitna pomoć.

“I Hitna mu je ukazala pomoć, te je prevezen u ambulantu. Tamo su ga pregledali i odmah je po njega došao helikopter”, naglašava Haneš. Mladić je, kako saznaju “Nezavisne“, helikopterom prebačen iz lokalne bolnice u Kliniku “Mestre” u Veneciji, gdje mu je urađena magnetna rezonanca i zatim je operisan.

Kako kaže Haneš, utvrđeno je da mu je zgnječen četvrti pršljen i presječena kičmena moždina. “On je još na aparatima, s tim što, kad je i u komi, sve čuje”, priča Haneš.

U školi navode da ekskurzija, koja je sprovedena u režiji Turističke agencije “Star Travel”, nakon ove nezgode nije prekidana – zaključuju “Nezavisne“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh