Crna hronika

Potraga za osobama koje su automobilom zalutale u minsko polje na tromeđi Ilijaša, Breze i Visokog

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo noćas oko 1.30 sati je primio informaciju od Policijske stanice Ilijaš da su dvije osobe sa vozilom marke “fiat uno” zelene boje, zalutale u minsko polje, na lokalitetu Lješeva.

Minsko polje - FUCZ.gov.ba

“Nakon prijema informacije pripadnici Policijske stanice Ilijaš, odmah su izašli na mjesto događaja i nisu pronašli navedeno vozilo. Isključili su mogućnost da se vozilo nalazi na području Općine Ilijaš”, kazali su iz Federalne uprave civilne zaštite.

Prema njihovom mišljenju, moguće je da se vozilo nalazi na području Vrbovika, općina Breza…

Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu općine Ilijaš, konstatovao je da prema minskim kartama ne postoji mogućnost da se vozilom ušlo u minsko polje na lokalitetu Lješeva, te ukazao na mogućnost da se ono, krećući se iz pravca Breze, uputilo prema Vrboviku.

Prema jutrošnjim informacijama dobivenim iz PS Ilijaš i Općinske službe CZ-e Ilijaš nema novih saznanja o osobama koje su, navodno, vozilom ušla u minsko polje.

Telefonski broj sa kojeg su navodno zalutale osobe pozvale PS Ilijaš nije bilo moguće kontaktirati, pretpostavlja se zbog istrošene baterije.

Kako su kazali iz FUCZ, od njih još uvijek nije zatražena bilo kakva pomoć u potrazi za izgubljenim osobama, ali su u stanju pripravnosti i po ukazanoj potrebi i pozivu spremni su za izlazak na teren.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh