Crna hronika

Djevojčica preživjela košmar: Monstrum joj rekao da ide kući da se okupa, pa pokušao da je obljubi

Monstrum Mile V. iz Kotor Varoša osuđen je juče u Okružnom sudu u Banjaluci na 5 godina zatvora zbog pokušaja obljube nad tada 12-ogodišnjom djevojčicom.

Policija bh. entiteta RS - Atvbl.com

Ovaj monstruozni slučaj desio se prije godinu dana u Kotor Varošu, ali se, na sreću, djevojčica na vrijeme spasla i pobjegla kući, piše “Srpskainfo“.

Presudu je izrekao predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić, koji je rekao da osuđeni muškarac dužan platiti i sudske troškove u iznosu od 1.281 KM, a koji se odnose na vještačenja, paušal i troškove dolaska svjedoka na suđenje. Osim toga, dužan je i platiti advokata kojeg je dobio po službenoj dužnosti.

Zanimljivo je da se na izricanju presude juče nije pojavio osuđeni, kao ni postupajući tužilac.

Prijetnje

Prema presudi, Mile V. je 27. oktobra prošle godine u Ulici Knez Mihajlova u Kotor Varošu presreo djevojčicu (2006). On je znao da postoji velika nesrazmjera u godinama između njih, jer djevojčicu poznaje, pošto žive u blizini.

On ju je prvo upitao ko je momak sa kojim ju je vidio i zatim rekao da će sve reći njenim roditeljima, ako ne bude imala polni odnos s njim.

Zatim joj je rekao da ode kući da se okupa i da dođe kod njega u apartmane gdje će imati polni odnos, ‘kao što je ranije imao s njenom rodicom’. Kada je djevojčica pokušala pobjeći on ju je uhvatio za rukav duksa i povukao prema sebi. U tom trenutku iz džepa joj je ispao mobilni telefon, koji se slupao – navodi se u presudi.

Borba

Djevojčica se rukama uhvatila za ogradu, kako je ne bi dalje odvukao. Međutim, on joj je prišao s leđa, stavio ruke na njeno tijelo i pokušao da je poljubi.

Ona je stavila ruku na svoja usta i tako ga spriječila u namjeri. On joj zatim ponovio da dođe kod njega u apartman gdje će imati polni odnos ili će ispričati nešto ružno o njoj svima. Zaprijetio joj je i da ne smije nikom pričati o tome – precizirano je u optužnici.

Dalje se navodi da se djevojčica uspjela oteti i pobjeći kući i sve ispričati roditeljima, koji su cijeli slučaj prijavili policiji. Potom je Mile V. uhapšen.

Alkoholizam

Predsjednik sudskog vijeća rekao je da je zbog toga Mile V. osuđen na 5 godina zatvora, ali i da mu se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru poslije hapšenja.

Osim toga, izrečena mu je i presuda obaveznog liječenja od alkoholizma u instituciji.

Vrijeme provedeno na liječenje u odgovarajućoj instituciji biće uračunato u dužinu zatvorske kazne – rekao je Jukić.

Zabrana prilaska

Sudija Branimir Jukić je prilikom izricanja presude rekao da je Mili V. izrečena kazna zabrane približavanja i komuniciranja sa žrtvom.

Osuđenom je zabranjen svaki vid komunikacije sa žrtvom. Osim toga, ne smije joj prići na udaljenost manju od 50 metara, osim kad ulazi u svoju kuću, jer žive u blizini – istakao je Jukić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh