Crna hronika

Žene s djecom sinoć iz Sirije došle u BiH

Iako je bila na prvom spisku, sinoć u Sarajevo nije došla Adela Dolamić.

No image - Haber.ba

Grupa državljana BiH koji su se nalazili u kampovima u Siriji, u skladu sa ranijim zaključcima Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, sletjeli su sinoć na sarajevski aerodrom.

Radi se o šest žena i 12 djece. Odmah po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo su prošli odgovarajuće provjere od strane Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportovani u prihvatni centar zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

Zajedno sa ovom grupom došlo je i sedam muškaraca, koji su ratovali na strani u Siriji i Iraku, a koji su predati u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, sinoć su na Sarajevski aerodrom iz Sirije deportovane državljanke BiH Medina Delić, Sadžida Dedić, Aida Kobić, Mela Horić i njena majka Sabrija – objavio je “Avaz“.

U Sarajevo je konačno došla i Amina Kečo, supruga Ibre Ćufurovića, ISIS-ovca iz BiH koji je deportovan prošle godine i sudi mu se u Sudu BiH za pridruživanje ISIS. Već je priznao krivicu.

Sve su one smještene u Delijaš, a poslije će biti puštene kućama.

Iako je bila na prvom spisku, sinoć u Sarajevo nije došla Adela Dolamić, sestra Alema, koja je pomogla Tužilaštvu BiH da se žene vrate.

Ministarstvo sigurnosti BiH će u saradnji sa međunarodnim partnerima nastaviti da prati situaciju u kampovima u Siriji, gdje se nalazi još izvjestan broj žena, djece i muškaraca iz BiH, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh