Crna hronika

Slučaj Dženan Memić: Završeno posljednje ročište; kad je presuda

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano posljednje ročište u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića, a u slučaju smrti Dženana Memića.

No image - Haber.ba

Prije završnih riječi obje strane te oštećenih, prezentiran je dopunjeni nalaz vještaka medicinske struke. Vještak medicinske struke Vlado Marković je, obrazlažući svoj nalaz, više puta ponovio kako su povrede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom.

Nakon toga, došlo je do pravog skandala u prostorijama Kantonalnog suda u Sarajevu.

Na kraju, svi su iznijeli završne riječi, a Tužilaštvo i dalje stoji pri tvrdnji da je Dženan Memić stradao u saobraćajnoj nesreći.

Presuda će, kako je rečeno, biti izrečena u ponedjeljak, 13. januara.

Muriz Memić je u izjavi poslije ročišta kazao kako je konačno došao kraj za četiri godine bola i patnje.

Tužilaštvo KS poturalo laži, od prvog dana znali da je Dženan ubijen. Idemo dalje, nećemo stati. Očekujemo da državno Tužilaštvo pohapsi bandu na čelu s Dalidom Burzić, Seadom Kreštalicom… Ponavljam, vjerujem Gordani Tadić“, naglasio je on.

I advokat optuženih Seferovića, Rusmir Karkin je nakon ročišta medijima poručio da se čula “šuplja priča Tužilaštva, koje je pokušalo da dokaže šta se nije desilo“.

Presuda u ponedjeljeljak, kako je rekao, “bit će tek početak utvrđivanja onoga šta se desilo“.

Ovo je afera velika, sigurno će se o ovome još dugo pričati“, znakovito je predviđanje Rusmira Karkina.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget, upitan o ponašanju članice Vijeća koja je danas na krarko bila napustila sudnicu, odgovorio je novinarima da sve mora biti istraženo.

Prokomentirao je da ne postoji sud na planeti koji bi prihvatio da se ovdje dogodila saobraćajna nesreća.

Govoreći o ubicama Dženana Memića, govorio je u množini, jer ih, kako kaže, bilo više, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh