Crna hronika

Svjedoci govorili o cjenovniku “prodavačica ljubavi “u Sarajevu: Sat 200 KM, cijela noć deset puta skuplja

Svjedok Ivan B. iz Gruda ispričao je da radi za firmu ‘Violeta’ te da je s grupom prijatelja bio u Sarajevu.

Prostitutka - Ilustracija/Antenazadar.hr

Posjetio je stranicu “cityoflove.com” kako bi naručio dvije djevojke koje bi im pravile društvo na planini Jahorini pa da s njima provedu noć, piše “Oslobođenje“.

Svjedok Nermin B. jučer je u nastavku suđenja Ramelu Jusufiju (vlasniku pekare u sarajevskom naselju Aneks) i ostalim uhapšenim u akciji City u sarajevskom Kantonalnom sudu rekao da je posjećivao internet-stranicu “cityoflove.com” te da je tada upoznao Marinu G, koja se bavila najstarijim zanatom i da su jedno vrijeme bili u ljubavnoj vezi. Pored ovog svjedoka, iskaze je dalo još sedam svjedoka.

Posjećujući ovaj sajt, Nermin B. je upoznao djevojke pod nadimcima Keti i Iris, no nije znao reći koliko je s njima ukupno imao se*sualnih odnosa. Pojasnio je da se o cijenama se*sualnih usluga dogovarao s optuženom Nejrom Jusufović, a ponekad s Marinom. Dodao je da je s Marinom najčešće išao u hotel Imzit na Dobrinji te da joj je sat proveden s njom plaćao 100 eura.

Svjedok je istakao da je prije godinu otišao da radi u Maleziju te da ga je prije njegovog odlaska Marina pitala da joj pozajmi novac kako bi vratila dug, no, nije joj posudio pare.

Svjedok Ivan B. iz Gruda ispričao je da radi za firmu ‘Violeta’ te da je s grupom prijatelja bio u Sarajevu. Posjetio je stranicu “cityoflove.com” kako bi naručio dvije djevojke koje bi im pravile društvo na planini Jahorini pa da s njima provedu noć.

“Nismo se uspjeli dogovoriti o cijeni. Zbog cijene koja je bila vrtoglava odustali smo od njihovih usluga. Za se*sualne usluge po osobi su tražile 200-300, a za cijelo veče 1.000 eura. Pa da im je pozlaćena ne košta toliko”, rekao je Ivan B.

Svjedok Ismar B. istakao je da je i sad prijatelj s Ramelom Jusufijem, kojeg je upoznao preko Nejre Jusufović, koja mu je rekla da od njega može posuditi novac. Rekao je da je bio ‘divlji taksista’ te da je zbog raskalašenog života zapao u dugove. Ispričao je da je otišao kod Jusufija i prvi put pozajmio 1.500 KM, s tim da 24 mjeseca vraća po 200 KM. Potom je u dva navrata pod istim uslovima posudio još po 1.000 KM te je zbog loše materijalne situacije prestao vraćati pare. Nakon godinu dug je narastao na 11.350 KM. Pošto je posuđivao i od drugih novac, zelenaši su mu uzeli auto te je tražio od Jusufija još 7.000 da vrati drugima pare. Jusufi nije pristao u prvi mah, pa je Ismar B. predložio da mu prepiše pola kuće a da će Ismarov brat podići kredit i vratiti Jusufiju ukupno 20.000 KM. Ismar je Jusufiju prepisao pola kuće, a Ismarov brat nije pristao da uzme kredit rekavši da Ismar ne vraća svoje dugove te je Jusufi odustao od posudbe još 7.000 KM.

Da bi vratio dug, Ismar B. je, kako je rekao, za Jusufija razvozio i pazio na djevojke koje su davale se*sualne usluge. Policajac Edvin Bjelica ispričao je da je 13. marta 2018. došao na intervenciju u Ulicu Zmaja od Bosne jer ga je zvala Emina Morić.

Ona se požalila da ju je pretukao Ramel Jusufi, koji joj je prvo posudio novac, a potom je tjerao da se za njega prostituiše.

Nastavak suđenja planiran je za 12. mart.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh