Humanost

Sanski Most: Porodica Huseinović u raljama gladi

Demobilisani borac Armije RBiH Muharem Huseinović sa suprugom i sedmoro djece živi u krajnjem siromaštvu, bez stalnih izvora prihoda ili bilo kakve druge pomoći.

Porodica Huseinović - Nezavisne.com

Huseinovići, koji borave u malom stanu koji im je dodijeljen kao izbjeglicama, strahuju od predstojeće zime, kako zbog nemogućnosti da pribave hranu, tako iz zbog toga što još nisu obezbijedili ogrev. Ovaj bivši borac, porijeklom iz Banjaluke, kaže kako se nigdje nije uspio zaposliti te da godinama preživljava sakupljajući i prodajući staro željezo i sekundarne sirovine, kao i šumske plodove. Sa žaljenjem konstatuje kako se i od ovog posla u posljednje vrijeme sve manje može zaraditi, pišu “Nezavisne“.

“Pomažu nam dobri ljudi, ponekad dobijemo humanitarne pakete, ali sve to nije dovoljno. Kada bih barem mogao pronaći zaposlenje ili zapositi sina, koji je napunio 18 godina, bilo bi nam lakše. Pokušavao sam, međutim posao je danas teško naći”, rekao je Huseinović, čije najmlađe dijete, djevojčica, ima 15 mjeseci.

Kaže kako se obraćao i Centru za socijalni rad i boračkim organizacijama u Sanskom Mostu, ali da sem skromnih jednokratnih pomoći ništa više nije dobio. Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu to učiniti na broj telefona 061/599-763.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh