Humanost

Miligram, Begović i Burek vratili osmijeh štićenicima zavoda u Pazariću

U Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, danas i jučer su u sklopu projekta „Sarajevo ljubavi moja“ održane još dvije u nizu radionice sa štićenicima ove ustanove.

Štićenici zavoda u Pazariću -

Osmjehe na lice štićenicima ove ustanove vratili su „Miligram“, Enes Begović, Jasmin Burek, Dunja Fazlić i Šuki Planjanin, a za sve to su zaslužni inicijatori projekta doktor Haris Mujanović i umjetnik Sulejman Memo Haljevac.

Sigurno je da će svi štićenici i uposlenici dugo pričati o ova dva fenomenalna dana u kojima su se veslili uz pjesme poznati estranih imena.

Popularni pjevač narodne muzike Enes Begović je naveo da je druženje s štićenicima doma Pazarić prošlo u prelijepoj atmosferi te se uzahvalio Memi na poziovu da bude dio projekta.

– Ovo je jedna lijepa ideju koju svi trebamo podržati. Osmijesi djece najbolji su poklon svima, koji su uključeni u ovaj veliki projekat o kojem priča cijela država i koji ruši sve barijere – kazao je Begović.

Jasmin Burek, koji je poznat kao osoba koja uvijek podržava humanitarne projekte i akcije, ističe da svi trebaju više voditi računa o Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, ali i sličnim ustanovama u BiH.

– Nadam se da će jednog dana štićenima ovog doma svaki dan biti kao ova dva. Pokazali smo da nisu zaboravljeni, a naš primjer kao i Sulejmana Meme Haljevca koji nas je sve okupio, trebali bi slijediti i druge kolege, ali i sportisti, te nadležni koji bi posebno trebali da brinu o ovakvim ustanovama – kaže Jasmin Burek.

Podsjetimo, finale dosadašnjih radionica „Sarajevo ljubavi moja“ bit će održano 14. maja ispred Sarajevo City Centra, kada će Haljevac slikati dijelove Sarajeva za Ginisa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh