Humanost

Ratno dijete najbolje zna kako je kad se nema, a vratit će mu se duplo: Roditelj kupio 12 laptopa za učenike OŠ “Musa Ćazim Ćatić”

Informaciju podijelila nastavnica bosanskog jezika i razrednica VII 2 razreda

Škola "Musa Ćazim Ćatić" u Zenici - Avaz.ba

Ko zna za šta je šta dobro, poslovica je koja datira odvajkada i na bezbroj primjera je potvrđena kao smislena.

Danas kada je svijet u krizi, za nekoga je ispalo dobro što je neko drugi, u ovom slučaju roditelj jednog od učenika sedmog razreda, prošao kroz ratnu golgotu. Taj naprosto zna šta znači neimaština, pa je načinio potez zbog kojeg mu treba skinuti kapu, prenosi “Avaz“.

– U ovim teškim trenucima za sve nas, ja jednostavno imam potrebu da napišem i javno zahvalim roditeljima mojih učenika. Radim u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”. Razrednica sam VII-2 odjeljenja koje broji 25 učenika. Predajem B/H/S jezik i književnost za više od stotinu učenika.

Počela je online nastava gdje bi svaki učenik trebao imati pristup računaru. Nažalost, nemaju svi tu mogućnost. Jedan od mojih roditelja donirao je 12 novih računara. Insistirao je na tome da ostane anoniman. Sve računare lično je odnio na njihove adrese. Nisam imala dovoljno riječi da mu zahvalim, ali ono što je on napisao me oduševilo i vratilo vjeru u ljude. Prenosim vam njegovu poruku:

– JA SAM RATNO DIJETE. RAT SAM PROVEO U IZBJEGLIŠTVU I ZA MNOGE STVARI KOJE SAM IMAO, MORAO SAM ČEKATI NEČIJU DOBRU VOLJU. VJERUJEM DA ĆE NEKO I OD OVE DJECE SUTRA, SJETITI SE OVOG RAČUNARA I UČINITI DOBRE STVARI KADA MOGNU. MI, HVALA BOGU, IMAMO MOGUĆNOST I SAMO VRAĆAMO DUGOVE ZA NEŠTO ŠTO JE NAMA RANIJE DOBRO URAĐENO! – napisala je na Facebooku profesorica.

Gest koji tjera suze na oči.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh