Humanost

Violeta uz podršku EU dopremila avion medicinske opreme u BiH

Kompanija Violeta je donirala veliku pošiljku zaštitne opreme i respiratora za bolnice u Bosni i Hercegovini, a transport opreme avionom je financirala Europska unija.

Donacija Violete - Violeta

“U potpunosti svjesni pogođenosti zdravstvenog sustava naše zemlje iz kompanije Violeta su odlučili dati svoj doprinos junacima našeg vremena u vidu donacije 6 respiratora i 420.000 komada različitih medicinskih pomagala i zaštitne opreme. Medicinsko osoblje u ovoj situaciji pandemije je sigurno najizloženije i ako štitimo njih, štitimo i ostale građane BIH”, poručili su iz ove kompanije, prenosi “N1“.

Sukladno trenutno otežanom tranzitu ljudi i robe javile su se velike poteškoće u transportu navedene opreme.

“Veliku podršku u rješavanju ovog izazova Violeta je dobila od Ureda Europske unije u BiH na čelu s ambasadorom Johannom Sattlerom, koji su prepoznali trenutak, brzo reagirali i financirali transport opreme u BiH. EU je time još jednom potvrdila svoju solidarnost i prijateljstvo s BiH i našim građanima”, navodi se.

Navedena oprema je danas dopremljena u Sarajevo avionom kompanije FlyBosnia, što je financirala EU. Time je svoj doprinos dala i kompanija FlyBosnia.

Oprema će biti raspodijeljena u 38 zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini.

“Duboko se nadamo da potreba za njom neće biti velika i da epidemija neće dugo potrajati”, kazali su iz kompanije Violeta.

“Koristimo priliku da pozovemo i ostale firme koje imaju mogućnost da pokažu društvenu odgovornost i pomognu na sličan način”, saopćeno je.

Iz Violete poručuju da je ova gesta samo jedno veliko hvala svima onima koji sve ove godine vjeruju u njihove proizvode i njihovo poslovanje. Isto tako, nadaju se da će idući put zahvalu uputiti u neko mirno doba, s novim proizvodima i u drukčijim prigodama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh