Kultura

Turska – Osamdesetogodišnji dedo Mehmet pohađa osnovnu školu

Osamdesetogodišnji Mehmet Isiklar iz turskog grada Sivasa je 1947. godine završio četverogodišnju osnovnu školu, a sad zajedno sa vršnjacima svojih unuka nastoji da završi osmogodišnje osnovno obrazovanje.

No image - Haber.ba


Dedo Mehmet Isiklar u osnovnoj školi (Foto: anadolija)

Dedo Mehmet je, prije ulaska na nastavu ispred škole, u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija kazao da već tri godine vanredno polaže predmete u osnovnoj školi. Dosad je položio 12 predmeta, i dodaje da ne namjerava odustati.

„Ja se obrazujem u svojoj 80. godini. Obrazovanje ne poznaje starosne granice. Naša omladina ne bi smjela samo šetati ulicama i tratiti vrijeme. Neka idu našim učiteljima i obrazuju se. Oni su naša budućnost i moraju biti spremni pomoći našoj domovini, našem društvu i vjeri“, poručio je vremešni dedo Mehmet.
U razgovoru sa novinarom Anadolije Mehmet je kazao kako mu je supruga preminula prije sedam godina i da mu učenje pomaže da ubije samoću. Rekao je i to da mu najveći problem predstavlja učenje engleskog jezika u čemu mu pomaže unuka.

„Odlučan sam u nakani da završim osnovnu školu koliko god mi to vremena uzelo. Mislim da neću stići upisati gimnaziju zbog starosti, ali ovo ću sigurno završiti“, poručuje Mehmet.

(anadolija)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh