Kultura

Sulejman Muratović: Zapisi o zemlji diraju u dušu svakog Bosanca

Umjetnički svijet Sulejmana Muratovića prepun je bogatih impresija sazdanih na njegovoj ljubavi i umjetničkom istraživanju zemlje Bosne i Hercegovine sa svim njenim ljepotama, tajnama i suprotnostima koji joj daju naročiti šarm.

Bosanska otoka - Foto: Sulejman Muratović

Njegovo stvaralaštvo lagano protiče kroz više suptilnih pravaca i tema koje umjetnik kreira svjetlom, a sve sa ciljem da svoj doživljaj ove prelijepe zemlje, kroz svoje umjetničko nadahnuće, kao sliku svoje duše prenese na publiku u galerijama, piše “Furaj.ba“.

Autor nam kroz svoje bogato stvaralaštvo intenzivno pokazuje interes za transpoziciju svog vlastitog bosanskog, krajiškog i sufijskog identiteta na čemu su i bazirana njegova umjetnička istraživanja. Izložba fotografija “Zapis o zemlji” nosi naziv kao istoimena pjesma velikana Mehmedalije Maka Dizdara, a upravo fotografije, baš kao i pjesma, diraju u dušu svakog Bosanca i Hercegovca.

slika (4)
Foto: Sulejman Muratović

Autor naglašava kako je izložba posvećena Bosni i Hercegovini, njenim ljepotama, tajnama i različitostima koje joj daju neodoljivi šarm.

11111
Buna – Foto: Sulejman Muratović

32
Foto: Sulejman Muratović

slika (36)
Foto: Sulejman Muratović

slika (21)
Počitelj – Foto: Sulejman Muratović
4b
Stari grad Srebrenik – Foto: Sulejman Muratović

P12
Sulejman Muratović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh