Kultura

IZLOŽBA U ČAST MATVEJEVIĆA

Udruženje za promociju italijanske kulture u Bosni i Hercegovini Dante Alighieri i EU Info Centar u saradnji sa Italijanskom ambasadom u Sarajevu organizuju samostalnu izložbu Zlatka Serdarevića o nedavno preminulom akademiku Predragu Matvejviću.

Predrag Matvejević - Nap

Na izložbi dokumentarne građe na dvadesetak panela zastupljeni su Matvejevićevi tekstovi, recenzije njegovih knjiga, fotografije, plakati kao i isječci iz printanih medija iz Italije, Francuske ,Hrvatske i Bosne i Hercegovine preko kojih se može pratiti reagovanje na vijest o smrti Matvejevića.

Želja je autora izložbe da i na ovaj način oda dužno poštovanje Predragu Matvejeviću, evropskom intelektualcu, književniku, esejisti, filozofu i mirotvorcu koji je dao nemjerljiv doprinos europskoj kulturi, afirmaciji istine, slobode javne riječi i uspostavljanju čvrstih veza između evropskih zemelja i Balkana.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 18.05.2017 godine u 18 sati u prostorijama sarajevskog EU Info Centra. Posjetiocima će se obratiti amabasador Italije Nicola Minasi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh