Kultura

Ukupno 15 programa – Festival "Baščaršijske noći" od 1. do 21. jula

Festival „Baščaršijske noći“, osamnaesti po redu, bit će održan od 1. do 21. jula u Sarajevu. Saradnik za programe u JU „Sarajevo Art“ Goran Rašić je danas na pres-konferenciji kazao da će biti ukupno 15 programa.

No image - Haber.ba


Festival "Baščaršijske noći" (Foto: Arhiva)

– Ove godine smo, iako će biti malo kraći festival „Baščaršijske noći“, nastojali da zadržimo kvalitet programa – kazao je Rašić.

Izdvojio je nastup gitariste Edina Karamazova 5. jula, potom koncert grupe „Leb i sol“ koji će biti 7. jula, predstavu „Ja mahalac“ koja je planirana za 8. juli kao i koncert gitariste Miroslava Tadića koji će biti održan 21. jula.

– Nastojali smo i ove godine da bude šarolik program, da se zadrži kvalitet, da se zadrži kontinuitet festivala – kazao je Rašić dodajući da će i dalje ulaz na većinu programa biti slobodan, a da će za određene programe biti simbolična cijena ulaznice.

Midhat Efendira, v.d. direktora Javne ustanove „Sarajevo art“, koja je izvršni organizator festivala, kazao je da su bili u nedoumici da li će se ovaj festival uopće i održati zbog raznih umanjenja u smislu finansija od Kantona Sarajevo.

– Uspjeli smo da iznađemo sredstva i to naročito zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo, Skupštini Kantona Sarajevo i resornom Ministarstvu kulture i sporta KS i da održimo ovaj festival – kazao je Efendira.

Sekretar Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo Dragan Vujmilović je kazao da je ovo jedna jako značajna manifestacija koja ima svoj tradicionalan karakter i koja omogućava da građani i posjetioci Sarajava u orginalnom ambijentu Sarajeva uživaju u programu i posjeti Sarajevu.

(fena)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh