Kultura

Doprinos razvoju kuluture – Podravka podržala Sarajevo Grad Filma

Podravka u BiH podržala je i ove godine projekat SARAJEVO GRAD FILMA u organizaciji Sarajevo Film Festivala želeći na taj način dati svoj doprinos razvoju kulture i poticaju mladih ljudi da razvijaju i pokažu svoj talenat.

No image - Haber.ba


(Foto: haber.ba)

“Podravka u BiH se rado odazvala pozivu te i ove godine podržala projekat SARAJEVO GRAD FILMA koji je jedinstvena prilika za mlade talentirane umjetnike da kroz  predstavljanje svojih djela započnu svoj put u filmskoj industriji. Drago nam je da Sarajevo Film Festival svake godine pobudi zanimanje bh. građana za film i umjestnost,  privuče turiste iz regije i okupi umjetnike iz cijelog svijeta”, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

SARAJEVO GRAD FILMA je fond za podršku realizaciji kratkometražnih filmova, rađenih putem umjetničke i tehničke suradnje mladih filmskih autora iz Jugoistočne Evrope. Ujedno je jedna od programskih platformi Sarajevo Film Festivala koje imaju za cilj podržati razvoj i promovirati novu, mladu filmsku scenu u regiji. Ove godine su snimljena tri filma koja će premijerno biti predstavljena na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, dok će četvrti film biti snimljen na jesen ove godine.

(haber.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh