Kultura

Mostarci autori knjige koja će turistima uljepšati i olakšati boravak u Mostaru

Turistički book nazvan Mostar na dlanu uskoro će biti predstavljen publici. U toku je realizacija knjige, koja bi turistima Mostar trebala učiniti još zanimljivijim. Mostar na dlanu, prema riječima autora Arisa Ćišića i Zorana Šakovića na kreativan i jednostavan način uz mnoštvo fotografija, turistima pruža dragocijene informacije o samom gradu. Cilj knjige bio je da na jednom mjestu obuhvati sve važne stvari za kraće i duže posjete Mostaru, te da posjetiocima pruži potpuno opušten boravak ovdje.

Mostar , turisti - Haber

Kako su pojasnili, knjiga predstavlja gastro ponudu, slastice, noćni život, suvenirnice, galerije, muzeje i druge sadržaje. Jedna stranica rezervisana je za jedan objekt ili brend. Uz fotografije i tekst preveden na tri jezika, engleski, njemački i turski.Na svakoj stranici nalazi se i mapa kako bi se lakše došlo do objekta ili trgovine u kojoj se sam brend može kupiti.

Nakon štampanja, krajem mjeseca, knjige će se naći u svim sobama i apartmanima, u hostelima i hotelima čime će postati dostupna i pristupačna svim turistima koji posjete grad na Neretvi. Inače, projekt je prepoznala i Turistička zajednica HNK-a.

Ovo je još jedan u nizu noviteta, koji za cilj imaju unaprijediti turističku ponudu Mostara. Ranije su izrađivane slične mobilne aplikacije, mladi su razmišljali o wi-fi konekciji na Starom mostu, a već godinu Mostar ima i službeni suvenir dostupan svima koji posjete grad. Tokom sezone više od milion turista prođe kroz staru jezgru Mostara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh