Kultura

Kulturni festival “Baščaršijske noći 2018” bit će otvoren 1. jula u Velikoj dvorani kulturnog centra u Sarajevu

Kao i prethodnih godina očekuje se velika zainteresovanost domaće i strane publike na festivalu, koji nudi bogat kulturni i zabavni sadržaj.

Baščaršijske noći 2018 - Bascarsijskenoci.bkc.ba

Početak najpoznatijeg kulturnog festivala u Bosni i Hercegovini „Baščaršijske noći“, bit će otvoren 1.jula. Obuhvatit će izvođenje klasične, pop rock, jazz muzike, pozorišne predstave, balet,folklor, te različiti sadržaji namijenjeni mlađoj populaciji.

Festival će biti otvoren tradicionalnim koncertom Sarajevske filharmonije u Velikoj dvorani kulturnog centra u Sarajevu. Ove godine planirano je izvođenje umjetnika kako iz BiH, tako i iz Makedonije, Hrvatske, Srbije, Španije, Italije, Turske i SAD-a.

Festival će biti održan na različitim lokalitetima u Sarajevu, Velika dvorana i galerija BKC-a, Dom oružanih snaga BiH, Trg oslobođenja, Plato ispred BBI centra, Velika avlija Laure Papo Bohoreta(Muzej Jevreja), trgovi i ulice Sarajeva.

Ove godine nastupat će Bajaga i Instruktori, Biljana Krstić, Marko Louis,  jazz sastav iz Makedonije Goce Stevskovski septet, Nina Kraljić, Sanel Marić Mara, Sonja Radojković, performansi „Balkan Dance Project Vol 3“,  “Veče folklora Bosne i Hercegovine”, “Noć sefardske kuhinje i sefardske romanse” te pozorišne predstave “Narodni poslanik” , “Čudovište iz pozorišta i lutkarova djecA”, “Lakonoga u čarobnoj šumi” I “Deportacija

Pokrovitelj festivala  je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.Festival „Baščaršijske noći“, već 23. godine je uspješno realiziran i privlači kako domaću tako i stranu publiku, ulaz je besplatan, osim za predstavu „Narodni poslanik“, čija će cijena ulaznice biti 10 i 15KM. Pokrovitelj festivala  je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Više detalja o samom programu festivala možete pronaći na zvaničnoj web stranici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh