Kultura

Nagrada “Nijaz Slipičević” uspješnim mladim Mostarcima

Godišnju nagradu “Nijaz Slipičević”, koju treću godinu za redom dodjeljuje Fonadacija Slipičević, na svečanosti u četvrtak dobit će karataš Ivan Klepić, osvajač naslova evropskog prvaka.

Hari Slipičević - PR/Haber.ba

Na konferenciji za novinare predsjednik Fondacije Slipičević Hari Slipičević kazao je da se već treću godinu za redom dodjeljuje nagrada “Nijaz Slipičević”, a nagrada bi trebala biti odskočna daska mladim talentima koji nisu prepoznati u svom gradu.

“Trudimo kao Fondacija pomoći tim mladim ljudima, a trudit ćemo se i dalje kako bismo pomagali svim mladim talentima”, kazao je Slipičević.

Svake godine dodjeljuju se tri nagrade, a ove godine stručni žiri u sastavu Elvedin Nezirović, Goran Karanović, Salko Pezo, Dragi Šestić te Dragan Marijanović, odlučio je treću nagradu dodjeliti mostarskoj Asocijaciji sporta za ustrajan rad na popularizaciji sporta među mladima Mostara.

Druga nagrada ovog puta pripast će Plesnom studiju Mo stars. Iza njih je niz nagrada u protekloj godini, kao i kontinuiran kvalitetan rad sa djecom i mladima u trajanju od 24 godine.

U protekloj godini osvojeno je deset prvih nagrada na Mediteran open danceu, pet prvih nagrada na Državnom prvenstvu u Vitezu, te četiri u različitim kategorijama na Bar mediteran best danceu u Baru. Plesni studio je tokom skoro dvije ipo decenije rada i postojanja postao istinski ambasador Mostara i Bosne i Hercegovine, a kroz studio je prodefilovalo oko deset hiljada djece i mladih uzrasta od tri do 30 godina.

Treća nagrada otići će u ruke Mostarske akademije sporta (MAS) za ustrajan rad na popularizaciji sporta među mladima Mostara. Akademija je za relaivno kratko vrijeme uspjela preko hiljadu djece i mladih otrgnuti od ulice i privući na sportska borilišta. Osim toga, u kontinuitetu je radila i radi na podizanju sporta na viši nivou u Mostaru, što potvrđuju masovnost, uspjesi i priznanja ogranaka poput Škole futsala u Mostar SG-a i Univerzalne škole sporta za djecu predškolskog i školskog uzrasta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh