Kultura

Mostarci će u 2020. ući sa Hladnim pivom

Zimski grad u Mostaru i ove će godine ponuditi niz zanimljivih sadržaja, a Winterville će ovog puta sa Šetališta, “otići” i do trga Musala i mostarskog Korza. U novogodišnjoj noći Mostarce će zabavljati niz manjih bendova, kao i zvijezde večeri članovi benda Hladno pivo. Prvu noć nove godine Mostarci će uživati uz Crvenu jabuku.

Zimski grad u Mostaru

– Imat ćemo ove godine šetalište u novom, dosad neviđenom ruhu. Tu je Magic off Winterville, koji će biti stacioniran u parku pored Šetališta. Dječji program će biti posebno zanimljiv. Animatori, mađioničari, predstave, radionice sa djecom činit će sastavni dio programa. To će biti bajka za djecu, ali i odrasle s više zabavnih sadržaja, kazala je Sanela Ćorić-Mešić iz Službe za kulturu Odjela društvenih djelatnosti.

Već danas će biti objavljen poziv za programe, dok je dio, koji je rađen sa Muzičkim centrom Pavarotti i Mostar Rock School, već usaglašen. Što se otvorenog dočeka tiče, taj događaj će kao i prošle godine biti organiziran na prostoru uz Gimnaziju.

– Dosadašnja iskustva su dobra, pa ćemo tako i nastaviti. Imat ćemo dječju Novu godinu u 12 sati, s programom isključivo namijenjenim djeci. Večernji program počinjemo sa grupom Twist. Dobra praksa je program započeti sa domaćim snagama. Sa popularnim hitovima bit će sigurno dobar uvod u glavni dio programa, kada dolazi istarski bend Gustafi. Sigurno će napraviti dobar uvod za doček, kada će vrlo energično Mostarce u Novu godinu uvesti Hladno pivo, najavio je Mili Tiro. Ove godine zabave neće manjkati ni prvi dan januara.

– Nastupit će Mostar big bend, novi sastav koji je nastao od iskusnih muzičara a predvodi ga Damir Bunoza. Radit će kolaž najpoznatijih pjesama sa ovih područja, dodao je Tiro, a kao šlag, dodaje, Mostarce očekuje zabava uz Crvenu jabuku.

– Uspjeli smo ih dobiti za taj dan. Isti broj ljudi očekujem i drugog dana, obzirom na popularnost koju ima Crvena jabuka. Mislim da smo obuhvatili sve uzraste, i da će program biti kvalitetan. O produkciji ne treba ništa posebno govoriti, poručio je Tiro te pozvao ljude iz drugih gradova na odličnu zabavu.

Grad je ove godine nabavio 13 novih kućica za obavljanje ugostiteljskih i drugih djelatnosti u Zimskom gradu. Bit će objavljen javni poziv zanatlijama, trgovicima, umjetnicima i ugostiteljima za zakup kućica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh