Kultura

Otvorena revijalna izložba povodom Dana državnosti BiH

Revijalna izložba Udruženja likovnih umjetnika BiH koja se tradicionalno postavlja povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine otvorena je večeras u Galeriji Colegium artisticum.

Izložba povodom Dana državnosti BiH - Fena

Šezdeset umjetnika iz cijele Bosne i Hercegovine izložilo je svoje radove, a kako je direktor Udruženja likovnih umjetnika Danis Fejzić kazao – zarad jačeg i konkretiziranijeg glasa kulture, kulturnih djelatnika cijele Bosni i Hercegovini, piše “Fena”.

Više od 68 radova govori o važnosti kulture umjetnosti u BiH, ali, kako je Fejzić rekao, važno je iznova potencirati što se upravo na ovakvim izložbama, kada se obilježavao 25.novembar – Dan državnosti BiH, može primijetiti da je uistinu zastupljena cijela BiH.

Zastupljeni su primarno klasični mediji, klasični umjetnički izrazi i iskazi, skulptura, grafika, instalacija, crtež, slikarstvo i mislim da definitivno, ovogodišnja postavka daje kvalitativan i kvantitativan uvid u sve ono što možemo zvati recentno stvaralaštvo u našoj Bosni i Hercegovini – naveo je on.

Autori ponaosob, u okviru svog izraza, poetskog tumačenja stvarnosti, svakidašnjice, reagiraju onako kako im je imanentno.

Jedna od takvih umjetnica je i Ilvana Kadijević, članica Udruženja likovnih umjetnika. Ona je izložila dva rada u pastelu koja su rađena tokom njenog boravka u Parizu.

Revijalna izložba koju održavamo povodom 25.novembra – Dana državnosti BiH ima svoj renome i jedna je od najvažnijih izložbi koja ima svoju priču. I ja sam izložila svoju priču iz Pariza – kazala je

Izložba će biti otvorena do 13. decembra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh