Politika

Dragan Čović: U Stocu mogu živjeti svi, ali ja ću ga uvijek doživljavati onako kako sam rekao!

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u intervjuu za “N1” kako država mora reagirati na incidente u Stocu jer, ako se to ne učini, drži kako će takvi incidenti na idućim izborima postati pravilo ponašanja.

Dragan Čović - Fena

“Mislim da će država morati dati odgovor. Očekujem da se Centralna izborna komisija BiH očituje, jer imaju dovoljno relevantnog materijala. Pravna država mora odgovoriti, moraju se sankcionisati osobe koje su činile to što činile”, kazao se Čović, ponovivši kako su incidenti u Stocu bili udar na državu, piše “N1“…

“Da li je moguće da će osoba koja će danas biti kandidat, koja je proizvela sve probleme moći ponovo biti kandidat. To je neprihvatljiv standard, i to će BiH moći odvesti u krajnost koju niko ne želi”, smatra Čović.

Kako “N1” navodi na svojoj web stranici, hrvatski član Predsjedništva BiH komentarisao je i svoju nedavnu izjavu da je “Stolac hrvatski prostor”, a koja je uzburkala dio javnosti u BiH.

“Naravno, na neke izjave i aktivnosti treba reagovati. Prema Stocu se ide kao prema potrebi da on padne, kako su govorile prije izbora neke bošnjačke stranke, i neke stranke ljevice. Nezamislivo je da u Stocu, koji ima baštinu na ponos, mi uoči ulaska u EU imam scene da se kandidat za načelnika tuče, i to neki pokušavaju opravdati”, kazao je Čović te dodao: “U Stocu mogu živjeti svi jedni pored drugih, a ja ću ga uvijek doživljavati onako kako sam rekao”.

Čović je u intervjuu istakao i kako se određeni broj građana pokušavao iz Mostara formalno prebaciti u Stolac, koristeći situaciju da u Mostaru nema izbora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh