Politika

DF isključio iz članstva vijećnike koji su podržali Fikreta Abdića

Predsjedništvo Demokratske fronte je danas isključilo iz članstva Envera Pehlića i Refiku Purić, vijećnike u Općinskom vijeću Velika Kladuša.

Demokratska fronta DF - N1

“Po primitku informacije i nakon obavljenih provjera ustanovili smo da su se ta dva vijećnika priključila većini koju predvode Laburisti Fikreta Abdića, a jedan od njih, Enver Pehlić čak je i izabran za dopredsjedavajućeg OV Velika Kladuša”, navodi se u saopštenju DF-a.

Navode da su njihovi bivši članovi i vijećnici u potpunosti ignorisali vrlo jasan stav i Instrukcije DF-a o koalicijama,u kojima je više puta istim vijećnicima rečeno da nikakvog koaliranja sa Fikretom Abdićem-nema, te na taj način nanijeli težak udarac i Demokratskoj fronti i našim članovima i simpatizerima u ovom gradu.

“DF će u eventualno sličnim situacijama ubuduće reagovati na isti način o bilo kome da je riječ, jer se u ovoj, ali i sličnim situacijama vise ne radi o planskom nanošenju štete DF-u kao stranci, nego o doslovnoj izdaji birača koji su ljudima poput dvoje navedenih, ukazali povjerenje glasajući za njih”, poručuju iz DF-a.

Istovremeno, Predsjedništvo Demokratske fronte raspustilo je i Općinski odbor DF-a Velika Kladuša.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh