Politika

Ivanić: “Prekidam komunikaciju s Inzkom ako se ne izvini zbog poređenja (bh. entiteta) RS i NDH”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz (bh. entiteta) Republike Srpske nastavi komunikaciju sa visokim predstavnikom Valentinom Inzkom, ukoliko se on ne izvini za izjavu u kojoj je u isti kontekst stavio (bh. entitet) Republiku Srpsku i NDH.

Mladen Ivanić - Nezavisne.com

Inzkova izjava jedna je od najgnusnijih koje smo mogli da čujemo od osobe koja predstavlja međunarodnu zajednicu u BiH“, rekao je Ivanić i istakao da je zadatak visokog predstavnika da čuva Dejtonski mirovni sporazum, time i bh. entitet Republiku Srpsku, a ne da je poredi sa NDH, javlja “Srna”…

Navodeći da bi visoki predstavnik trebalo da čuva mir, Ivanić je konstatovao da se Incko ovakvom izjavom samo pridružio salvi ružnih riječi koje su proteklih dana mogle da se vide uglavnom na bošnjačkim portalima i društvenim mrežama.

Ovo je uvreda ne samo za Srbe, (bh. entitet) Republiku Srpsku i sve njene stanovnike, već za sve ljude u BiH koji žele mir i stabilnost i kojima je dosta konflikta“, upozorio je Ivanić.

Ukoliko Inzko ostane pri ovoj izjavi, Ivanić je rekao da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz bh. entiteta Republike Srpske dalje ima sa njim bilo kakvu komunikaciju.

Poređenjem (bh. entiteta) Republike Srpske i NDH Inzko je ‘srozao’ sav autoritet. Ukoliko se ne izvini, ne vidim svrhu dalje komunikacije“, zaključio je Ivanić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh