Politika

CIK PONIŠTIO IZBORE U STOCU: Irena Hadžiabdić najavila kada će biti održani ponovljeni izbori

Predsjednica Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Irena Hadžiabdić kazala je da ova komisija radi sve što je u njenoj moći da se izbori u Stocu održe krajem januara, a najkasnije početkom februara.

CIK - Slobodna Bosna

Na konferenciji za medije na kojoj je saopšteno kako su izbori u ovoj općini poništeni na 23 od 24 lokacije, Hadžiabdić je objasnila kako današnja odluka nije pravosnažna, odnosno da se na nju može uložiti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave na web-stranici CIK-a, pišse “Slobodna Bosna“…

Zbog toga će odluka o tačnom datumu novih izbora biti donesena naknadno. Novi termin se mora utvrditi najkasnije 15 dana od donošenja pravosnažne odluke.

Rezultati glasanja iz dijaspore i glasovi prikupljeni putem mobilnog tima ostaju na snazi.

CIK-u će za provedbu ponovljenih izbora u Stocu trebati 19.000 KM koje su zatražili iz rezervi budžeta institucija BiH za 2017. godinu.

“Dok se čeka pravosnažna odluka, u CIK-u su počeli pripreme za nove izbore u Stocu”, kazala je Hadžiabdić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh