Politika

Nermin Pećanac – Želim "spojiti" Starnku za BiH i Demokratsku frontu Željka Komšića

Predsjednik Socijaldemokratske unije (SDU) BiH i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac u intervjuu za Radio Federacije BiH danas je izjavio da "ne vrijedi zbog jednog ministrskog mjesta izdati ideju socijademokratije“.

No image - Haber.ba


Nermin Pećanac (Foto: SDU)

Na pitanje da li je tačno da postoji duže vrijeme latentni sukob sa Mirom Lazovićem, Pećanac je rekao da ne želi kriti da postoje različita mišljenja.

“Ovo nije borba ko će biti predsjednik, u pitanju je da li ćemo i dalje ostati jedina socijaledemokratska stranka sa izvornom principima socijademokracije ili ćemo se malo približiti nekim nacionalnim strankama”, rekao je Pećanac.

Također je potcrtao da se to neće desiti dok je on na čelu SDU-a.

“Dok sam ja predsjednik nećemo se približiti nacionlnim strankama jer sam se politički angažirao upravo protiv takvog koncepta. Ne želim zbog grama vlasti da izdam izvornu ideju. Zbog dva ministarska mjesta nije vrijedno odstupiti niti od jednog principa socijaldemokratije”, poručio je Pećanac.

Na pitanje da li je tačno da je struja okupljena oko Mire Lazovića bliska SDA, odgovorio je da je to pitanje za Lazovića, ističući da nije zainteresovan da bude predsjednik stranke koja će imati jednog ili dva poslanika.

Tako je Pećanac poručio da “ima namjeru okupljanja manjih stranaka, odnosno, formiranje bloka 14” aludirajući na blok koji bi činili Naša stranka, Stranka penzionera, Liberalna stranka, ali i Stranka za BiH, za koju tvrdi da je promijenila koncept, te novoformirana Demokratska fronta Željka Komšića.

(fena)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh