Politika

Poruka za Komšića – Širenje Bloka 14: Željko, pridruži nam se

Strankama okupljenim u Bloku 14 uskoro bi se mogla pridružiti i Posavska stranka, a predsjednik SDUBiH Nermin Pećanac rekao je jučer novinarima u Sarajevu kako su vrata svima otvorena, te da se stavovi po pitanju SDP-a BiH nisu promijenili, a odnose se na nezadovoljstvo djelovanjem članova rukovodstva ove partije Zlatka Lagumdžije i Damira Hadžića.

No image - Haber.ba


Željko Komšić (Foto: Arhiva)

Opterećenja

– Volio bih da nam se Željko Komšić pridruži. Svi smo se sami vagali i znamo kako smo loše prošli, kazao je Pećanac, dok je predsjednik Stranke penzionera BiH Mehmed Nurkanović istakao kako njeni članovi neće podržati menadžerstvo partija koje razgrađuju državu na socijalnoj i ekonomskoj osnovi.

Denis Gratz, predsjednik Naše stranke, istakao je kako članice Bloka 14 intenzivno rade na ekonomskom programu za naredne izbore, te kako će se on fokusirati na jačanje srednjih i malih poduzetnika.

– Opterećenje po zaposleniku iznosi 71 posto, bez da se radnik pita u šta će se ta sredstva utrošiti. BiH je na 121. mjestu po broju procedura potrebnih za otpočinjanje biznisa, dok čak 150 prijava i obrazaca jedna firma tokom godine treba predati kako bi poslovala. Mi volimo BiH, a država se voli na način da se osposobi kako bi bila servis građanima, istakao je Gratz.

Predsjednik Posavske stranke Ninoslav Sušilović kazao je kako je na konferenciju došao u svojstvu gosta, ali da ova stranka podržava prijedloge Bloka 14.

– Dolazim iz županije koja je najnerazvijeniji dio BiH, u kojoj se vlast sa HDZ-om na čelu nije mijenjala sve ove godine, ali ne zbog toga što rade dobro. Iz naših krajeva sve više ljudi odlazi na Zapad, života je sve manje. Prosvjetni radnici i policija u Posavini imaju najniže plate u BiH. Danas sam ovdje da podržim ovu energiju i da izaberemo jedan treći put, ni lijevi ni desni, jer se pokazalo da su to sve kriminalci, naglasio je Sušilović.

Svi na proteste

Amir Husarić, predsjednik LDS-a BiH, kazao je kako je poslije Žiline i pobjede naše reprezentacije, prvi put doživio da mu neko zavidi što živi u ovoj zemlji, dok je Nurkanović podsjetio na “teške poruke zvaničnika Evropske unije, upućene BiH, te o preusmjerenju sredstava iz pretpristupnih fondova, koja su bila namijenjena našoj zemlji”.

– Penzioneri i obespravljeni radnici su u sve težem položaju i ja pozivam sve da nam se pridruže 24. septembra na protestima pred federalnom Vladom, dodao je Nurkanović.

 Pećanac je napomenuo da pored boraca, upravo penzionerima pripada zasluga za ovu državu.

– A koliko su radili i stvorili vidi se po tome što ovi na vlasti još imaju šta ukrasti, zaključio je Pećanac.

(oslobođenje)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh